Vrijheid


Dit is een doorgaande ontwikkelingsgroep voor mensen die zich persoonlijk en spiritueel ontwikkelen.
Je wordt uitgenodigd het contact met je Zelf te verdiepen en je hart te openen, zodat je meer vrede, vrijheid en vreugde kan ervaren in je dagelijks leven.
We maken gebruik van meditatie, healing, dromen, inquiry (innerlijk onderzoek) en dialoog.
Als je met mij wil kennismaken en bespreken of deze groep op dit moment in je leven bij je past, dan kan je me bellen voor een individuele afspraak. Dit is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.


Vrijheid

zoals de stilte soms niet stil is
zoals er in de leegte soms niks mist
een gesprek zonder woorden
iets leren wat je eigenlijk al wist

een onzichtbare verbinding
een knuffel met je ogen
weten wat er nodig is
geen oordeel maar mededogen

in onze cirkel zacht en sterk
zijn we ieder voor zich
samen aan het werk

werken aan onze terugkeer
telkens weer
keren we terug
zachte voorkant, rechte rug

Ellen Tax

"Vrijheid is het enige antwoord op controle."

Vanmorgen, tijdens een individueel consult, herinnerde een vrouw mij aan bovenstaande uitspraak die ik deed tijdens een bijeenkomst van haar ontwikkelingsgroep. Het had haar ten diepste geraakt. "Alsof een vogeltje, dat jarenlang heeft opgesloten gezeten in haar kooi, nu ontdekt dat het deurtje open staat." Ze was er niet blij mee. Want wat moet je met deze nieuwe mogelijkheid? Ze ervaarde ook angst, angst voor de vrijheid die lonkt. "Misschien kan je een beetje in de opening zitten en de vrijheid proeven, zonder direct de veiligheid van je kooi te verliezen" suggereerde ik haar. In de wetenschap hoe spannend het is om in een nieuwe ruimte te komen in jezelf.

Zelf worstelde ik jaren met mijn behoefte aan controle. En hoe ik ook steeds opnieuw het goedbedoelde advies kreeg mijn controle-zucht te laten varen, het werkte niet. Want ook 'loslaten van controle' is opnieuw een vorm van controle. En Einstein wist het al: problemen kan je niet oplossen op dezelfde laag als waarop ze zijn ontstaan. Onze patronen kunnen we alleen veranderen of oplossen op een diepere laag van bewustzijn. Het toelaten van een spirituele kwaliteit, in dit geval Vrijheid.

Deze zomer ging ik voor het eerst paardrijden op het strand. Voordat ik het ook maar kon bedenken stormde de kudde in rengalop langs de vloedlijn. En ik genoot! De snelheid, het ritme, opgenomen in de kudde, dankbaarheid en de ervaring van pure vrijheid. Wat kun je anders doen dan je overgeven aan de beweging van de kudde, van het paard, van je zelf?

In vliegende vaart galopperen over het strand; zonder mijn meditatie -beoefening had ik het niet gedurfd en had ik ook zeker in het zand gehapt. De overgave aan het ritme, de natuur van de kudde, die er in alle vrijheid vandoor ging, vroeg om overgave en aanwezigheid. Geen tijd om na te denken, aanwezig zijn was de enige optie.

Vertrouwen op het leven, op het ritme van de energie, aanwezig kunnen zijn. Het innerlijk werk op de meditatiestoel, in de groepen, in onze nachtelijke dromen, het is alleen van waarde als we het in ons dagelijks leven kunnen verzilveren.

Meditatie en innerlijk werk heeft geen doel op zichzelf, het is de beoefening die ons dagelijks leven positief beïnvloedt.


Referentie:
"Woorden schieten tekort om te omschrijven wat het werk bij Eldiet me heeft gebracht. Het verrijkt je leven en brengt diepgaande veranderingen op gang. Het heeft me geholpen mijn pad te vinden en geeft me steun en inspiratie bij het volgen van mijn hart."
 

“True inner freedom is not abstract.
Freedom means the freedom to express the qualities of our nature, the freedom to express our love, our joy, our kindness, our strength, our intelligence, our sensitivity.”         

A.H. Almaas


Data 2021-2022
Drie keer per jaar op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00  tot 17.30 uur.
22, 23, 24 september 2022
26, 27, 28 januari,
11, 12, 13 mei OF 1, 2, 3 juni 2023

Nieuwsgierig of belangstelling voor deze groep? Laat het me weten.

Kosten
€ 1.100,- voor particulieren per jaar
€ 1.350,- exclusief BTW zakelijk per jaar

Als je in drie termijnen wilt betalen, dan komen er 60/75 euro administratie kosten bij.
Betalen in drie termijnen is dus mogelijk. Wel verbind je je voor een jaar.