Retraite Montserrat


In Montserrat bij Barcelona komen spiritualiteit, natuur en cultuur samen. Al eeuwen komen mystici naar dit pelgrimsoord om in contact te zijn met God en de Black Madonna te eren. Het is een plek met zachte en vrouwelijke energie, waarin je kunt rusten en je contact met Liefde verdiepen.  De oefeningen en meditaties die we gebruiken zijn ondersteunend aan het healingproces dat ons toekomt door het verblijf op de heilige berg.

In maart 2022 is het 500 jaar geleden dat St. Ignatius zijn zwaard achterliet bij de Black Madonna en als pelgrim naar Manresa liep, om daar een jaar in een grot te verblijven en zijn "Spirituele oefeningen" te schrijven. We zullen deze grot bezoeken en daar ook mediteren.

Deze reis organiseren we in samenwerking met Anna van der Heijden. Voor vragen over de reis en het verblijf kan je met haar contact opnemen annikames@yahoo.com 
06 - 46291044 Voor onze reis in maart is Anna informatie aan het inwinnen over de mogelijkheden van een treinreis.
Voor inhoudelijke vragen en overleg kan je met mij contact opnemen.

Ter inspiratie wat beelden met geluid; video


Referenties:
"Na een week Montserrat is er meer liefde en zachtheid in mij. Ook is de hardheid gesmolten naar de mensen waar ik het moeilijk mee heb. Er kan weer zachtheid en healing in het contact met hen komen. En dat voelt als de meest natuurlijke passende staat om in te zijn!"

"Wat een geschenk om mijn proces te mogen gaan, te midden van prachtige rotspartijen, omringd te worden door de zachtheid van de Black Madonna, met daarbij de liefdevolle en wijze begeleiding van Eldiet."
 
Data 
Zondag 3 maart t/m 9 maart 2024
Het is mogelijk om je retraite te verlengen door eerder aan te komen.

Kosten 
Leergeld € 600,- voor particulieren 
Leergeld € 850,- (excl. Btw) zakelijk.

Organisatiekosten € 220,- (inclusief gebruik van de zaal)
Zakelijk zijn deze kosten exclusief Btw.

Verblijf in studio of appartement ± € 150,- p.p.
Verlenging ± € 25,- per nacht.
Verblijf in het hotel op aanvraag.

Exclusief verzekeringen, reis v.v. Barcelona, taxikosten en maaltijden.

Aanmelden kan via het formulier, geef aan welke accommodatie je wenst

Of we naar Montserrat kunnen hangt af van de maatregelen rond het Coronavirus. Als je je opgeeft voor de retraite en de reis gaat niet door, dan ben je géén leergeld verschuldigd. De verblijfskosten proberen we tot een minimum te beperken en is nooit meer dan dat wat we als organisatie zelf moeten betalen.

Informatie Montserrat
www.abadiamontserrat.net